Home
27 . 04 . 2015
Primaria Municipiului Fetesti - Site Oficial
Programul operaţional sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“ „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră“

Titlul proiectului:
„EFICIENTIZAREA ACTIVITĂŢII AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN JUDEŢUL IALOMIŢA PRIN IMPLEMENTAREA UNEI SOLUŢII E-GUVERNARE PERFORMANTE“ 
Cod SMIS - CSNR 48391

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României 
Comunicat
Luni, 20 Februarie 2012 09:45
   Primarul municipiului Fetesti, domnul Gheorghe Catrinoiu a participat miercuri 15.02.2012, ora 11.00, la sediul  central al Raja Constanta, la semnarea contractului de lucrări ce vizează „Reabilitarea frontului de captare şi reţea de alimentare cu apă, extindere reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată menajeră" in municipiul Fetesti.
   Contractul  în valoare de 44,61 milioane lei a fost semnat cu Asocierea S.C. Al Stom Company S.R.L- Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG şi are are durata de execuţie de 24 de luni.
   Lucrarile cuprind reabilitarea a 10 puţuri forate şi a conductelor de aducţiune apă şi distribuţie pe o lungime de peste 17,5 kilometri, extinderea reţelei canalizare pe o lungime de aproape 80,5 kilometri şi construirea a 9 staţii noi de pompare apă uzată. De asemenea, in data de 05.10.2011 a fost semnat si contractul „Statie de epurare nouă – localitatea Fetesti, judetul Ialomita”, în valoare de 20,92 milioane, cu societatea Consola Grup Construct si are ca termen de finalizare luna Octombrie 2013.
   În deschiderea evenimentului edilul fetestean a declarat: „este o zi importantă pentru comunitatea pe care o reprezint, care astăzi îsi vede visul realizat. Prin semnarea acestui contract si a celui din luna octombrie a anului trecut, municipiul Fetesti va beneficia de o retea de canalizare si de o statie de epurare moderne, care vor rezolva si problemele cu care ne confruntăm în prezent.”
   Reabilitarea frontului de captare şi reţea de alimentare cu apă, extindere reţea de canalizare şi staţii de pompare apă uzată menajeră si construirea statiei de epurare fac parte din proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare pentru regiunea Constanta si Ialomita”(P.O.S. Mediu), in valoare de aprox 16 mil euro, care va fi implementat la Fetesti si  are urmatoarea structură a surselor de finantare:
•    Grant Uniunea Europeana: 85%;
•    Contributia Bugetului de Stat: 13%;
•    Contributia Bugetului Local: 2%.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu
 
Comunicat - sezonul rece
Luni, 13 Februarie 2012 14:15
   Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică, 12 februarie, pentru a discuta situațiile create de căderile abundente de zăpadă, viscolul si gerul, din ultima perioada.
   Președintele CLSU, primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu a declarat că localitatea nu este grav afectată de intemperiile extreme, dar pentru perioada imediat următoare efectivele din subordinea comitetului trebuie să fie pregătite pentru fluidizarea traficului și decongestionarea drumurilor secundare ținând cont de faptul că incepând de luni 13 febr și până marți 14 febr, județul Ialomița este sub cod portocaliu.
   Având în vedere aceste fenomene, Comandamentul de Iarnă al municipiului Feteşti a hotărât unele măsuri, care să asigure condiţii optime de desfăşurare a activităţilor socio-economice pe raza municipiului Feteşti.
   În acest sens aducem la cunoştinţa populaţiei municipiului, următoarele:
•    Se interzice parcarea mijloacelor auto pe drumurile publice, în scopul de a permite mijloacelor de intervenţie să asigure degajarea acestora de căderile de zăpada depuse;
•    Unităţile comerciale si instituţiile sunt obligate să cureţe zăpada și gheața de pe trotuare și zonele adiacente acestora;
•    Asociaţiile de locatari si persoanele fizice sunt obligate să cureţe zăpada și gheața de pe trotuare și zonele adiacente, precum și rigolele și şanţurile de scurgere a apei.
   În caz de nerespectare a acestor oblgații se vor aplica măsurile contravenţionale prevăzute în H.C.L. nr. 62/2008.
   De asemenea, unitățile de învățământ din localitate vor fi închise in perioada 13 – 14 februarie.

PREȘEDINTELE C.L.S.U. FETEȘTI
PRIMAR,
Gheorghe CATRINOIU
 
Comunicat - Ajutoare
   Primăria municipiului Fetești, la inițiativa primarului, domnul Gheorghe Catrinoiu organizează o acțiune de strângere de ajutoare în vederea sprijinirii persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă din județele Ialomița și Buzău.
   În acest sens s-a înființat un centru de colectare în Fetești Gară, strada Călărași, nr. 544 la vechiul sediu al Primăriei. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0243 / 364.410.
   Donațiile pot consta în: produse alimentare conservate sau îmbuteliate, cereale și alimente neperisabile.
   Edilul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu a declarat că „având în vedere situația extrem de grea a celor care au fost izolați din cauza acestor fenomene meteorologice, municipalitatea feteșteană este alături de ei și ne propunem ca prin această acțiune să-i ajutăm să depășească aceste momente dificile în care se află”.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu
 
Comunicat - Masa de la Primarie
Marţi, 07 Februarie 2012 22:51
   Primăria municipiului Feteşti şi Consiliul Local, la iniţiativa domnului primar Gheorghe Catrinoiu, îi informează pe cei cărora Guvernul le-a sistat plata ajutoarelor că vor beneficia de o masă caldă de la cantina primariei.
   Acestă măsură se adreseză în special celor care beneficiază de legea 416/ 2011 privind venitul minim garantat şi sunt la prestaţii, dar şi altor categorii devavorizate care nu au venit.
   Prin aplicarea acestei ordonanţe 124 la nivelul municipiului Feteşti au rămas fără niciun venit 192 de persoane (64 dosare suspendate) din 860 (330 dosare) de la legea 416.
   Primarul municipiului Feteşti, domnul Gheorghe Catrinoiu a declarat „pentru o perioadă cât mai îndelungată o să le oferim acestor pesoane defavorizate câte o masă caldă în fiecare zi. Noi ne luptăm în continuare să găsim şi alte soluţii pentru aceşti oameni care nu au niciun venit. Ne dorim să le facem această perioadă cât mai uşor de suportat pentru că vremea ne este şi ea potrivnică. De asemenea, aş dori să le mulţumesc şi sponsorilor care ne sprijină în acest demers.”

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu
 
Comunicat - Sistare Ajutoare
Vineri, 03 Februarie 2012 16:00
   Primăria municipiului Fetești și Consiliul Local, la inițiativa domnului primar Gheorghe Catrinoiu, îi înștiintează pe cei care beneficiază de legea 416/ 2011 privind venitul minim garantat, legea 277 / 2010 privind alocația pentru susținerea familiei și de indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copilului, că prin Ordonanța de Urgență nr. 124 publicată în Monitorul Oficial nr 938 din 30 dec 2011, Guvernul obligă administrațiile locale să sisteze plata ajutoarelor pentru cei care nu au achitat obligațiile financiare către bugetele locale pentru anul anterior până la 31 ianuarie.
   Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială, la articolul 38 alineatele 4, 5, 6, 7 și 8 prevede următoarele:
•    Neachitarea obligaţiilor legale faţă de bugetele locale conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a drepturilor prevăzute de legea 416/ 2011 privind venitul minim garantat, legea 277 / 2010 privind alocația pentru susținerea familiei și de indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copilului, începând cu drepturile aferente lunii februarie;
•    Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada prevăzută mai sus atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării;
•    În situaţia în care, după termenul de 5 luni, nu sunt achitate obligaţiile faţă de bugetul local, drepturile prevăzute de legea 416/ 2011 privind venitul minim garantat, legea 277 / 2010 privind alocația pentru susținerea familiei și de indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copilului încetează;
   Prin aplicarea acestei ordonanțe la nivelul municipiului Fetești vor rămâne fără niciun venit 192 de persoane (64 dosare suspendate) din 860 (330 dosare) de la legea 416, 195 de persoane (65 dosare suspendate) din 1413 (471 dosare) de la legea 277 și 30 de persoane (10 dosare suspendate) din 896 (224 dosare) fără indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copilului.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu a declarat „prevederile ordonanței 124 pe lângă faptul că sunt niște aberații sunt și inumane pentru că acești oameni au nevoie de ajutoare deoarece nu realizează niciun venit și nu vor avea niciodată posibilitatea să își achite datoriile. Căutăm în continuare soluții pentru a le asigura acestor persoane, de care guvernanții au uitat, un minim de condiții în perioada de iarnă. Guvernul nu se mai gândește la cei săraci și lasă totul în seama autorităților locale.”

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu
 
Mesajul Primarului Municipiului Fetesti de Anul Nou 2012

Dragi fetesteni,   

    Pentru unii dintre noi, anul 2011 a fost unul în care ne-am putut îndeplini o parte din obiective atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pentru foarte mulți, însă, a fost un an dificil, o continuare a lui 2010, în care au fost nevoiți să se reorganizeze din punct de vedere profesional, să-și regândească bugetul familial pentru a putea face față condițiilor de trai.

     Indiferent cum a fost, cred că cel mai bine este să învățăm din orice experiență și să devenim mai înțelepți și mai prudenți în toate aspectele vieții. Anul greu care tocmai a trecut să-l lăsăm în urmă și să pornim spe anul nou cu gânduri bune.
   Profit de acest prilej pentru a adresa sincere mulțumiri echipei cu care lucrez și tuturor celor care au fost alături de mine și de proiectele desfășurate de către administrația locală. Îmi exprim convingerea că, în anul care vine, vom putea elabora proiecte cel puțin la fel de ambițioase ca și până acum și că vom putea ridica, cu fiecare zi care trece, nivelul de trai al feteștenilor.
   Vă doresc să aveți un an nou în care să vă meargă mai bine, iar anul 2012 să vă găsească înconjurați de oamenii dragi din viața dumneavoastră.
   La mulți ani!

Primarul municipiului Fetești,
Ing. Gheorghe Catrinoiu

 
Comunicat - Ziua Unirii
Joi, 26 Ianuarie 2012 13:50
  

Primăria municipiului Fetești și Consiliul Local, cu sprijinul Casei de Cultură, la inițiativa primarului, domnul Gheorghe Catrinoiu, au organizat marți 24 ianuarie, un eveniment cultural – artistic dedicat “Unirii Principatelor Romane”.


   La împlinirea a 153 de ani de când Moldova s-a unit cu Tara Romănească, elevii de la Grupul Școlar de Industrie Alimentară, Școala nr. 3 „Dimitrie Cantemir” și Școala nr. 5, au încântat audienta cu scenete, poezii si cântece ce au avut ca temă “Mica Unire”.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu le-a urat tuturor feteștenilor și românilor un călduros”La mulți ani!” cu ocazia Unirii Principatelor Române de la 1859.
   Edilul  a declarat „avem de parcurs un drum presărat cu greutăţi şi necazuri, însă  impreună trebuie să găsim drumul potrivit şi să alegem soluţia corectă”.

 


   „Mesajul pe care vreau să îl adresez astăzi tuturor feteștenilor este unul de speranţă. Am încredere că împreună vom trece peste orice obstacol și vom reuși să realizăm tot ceea ce ne-am propus.”, a mai precizat primarul Gheorghe Catrinoiu.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

 

 
Mai multe articole..
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Pagina 18 din 32
Romanian Bulgarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
PLAN LOCAL de APARARE IMPOTRIVA INUNDATIILOR pe PERIOADA 2014 - 2017 *** C.L.S.U. Fetesti

Date Caracteristice de Aparare a Obiectivelor Inundabile (PDF)

Plan de Situatie 1 (PDF)

Plan de Situatie 2 (PDF)
Facebook - Primaria Fetesti
Organizare si Functionare
Informare Publica
Legea 132/2010
Economie
Proiecte
Centru Media
Arhiva Stiri
Actualizat la: 26-04-2015.
by Xtin Computers