Home
26 . 11 . 2014
Primaria Municipiului Fetesti - Site Oficial
Programul operaţional sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“ „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră“

Titlul proiectului:
„EFICIENTIZAREA ACTIVITĂŢII AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN JUDEŢUL IALOMIŢA PRIN IMPLEMENTAREA UNEI SOLUŢII E-GUVERNARE PERFORMANTE“ 
Cod SMIS - CSNR 48391

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României 
Comunicat - Ziua Eroilor 2013
Marţi, 18 Iunie 2013 21:36

   Primaria municipiului Fetesti si Consiliul Local in colaborare cu Garnizoana Fetesti, la initiativa primarului, domnul Gheorghe Catrinoiu, au sarbatorit Ziua Eroilor, incepand cu ora 11.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Stadionului.
   Ceremonialul a inceput, la ora 11.00, cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, dupa care a continuat cu discursurile comandantului Garnizoanei Fetesti, Comandorul Divoiu Sergiu Daniel, urmat de de elevul Saragea Cristian, de la Liceul Tehnologic CCF, care au elogiat eroii neamului.
   ”Eroii nu trebuie uitati ci pastrati in inimile noastre. Trebuie sa intelegem ca fara cei care si-au dat viata pe campul de lupta nu am fi avut nimic, nu am fi existat ca natiune. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe eroii natiunii. HRISTOS S-A INALTAT!”, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Catrinoiu.
   La finalul discursurilor, au inceput depunerile de coroane oferite de reprezentantii fiecarei institutii si de elevii din localitate.
   Ceremonialul dedicat Zilei Armatei Romane a fost incheiat cu o defilare a Detasamentului de Onoare al Garnizoanei Fetesti.
    
PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

Galerie foto Ziua Eroilor 2013

 
Comunicat - Targul de Vara 2013
Marţi, 18 Iunie 2013 21:34

   Primăria și Consiliul Local Fetești, la inițiativa domnului primar Gheorghe Catrinoiu, au desfășurat, cu sprijinul unicului sponsor, Mix Music, “Târgul de vară”, în perioada 14 – 16 Iunie.
   Feteștenii s-au putut bucura de produsele comercializate de producătorii de îmbrăcăminte, dulciuri dar și jucării și produse de artizanat. De asemenea, cei mici, și nu numai, au profitat de parcul de distracții.
   Terasele cu specific românesc au fost și ele la mare căutare în această perioadă.
   În cadrul evenimentului, în fiecare seară, între orele 1900 - 2300, au avut loc recitaluri live de muzică populară și ușoară.
   Printre protagoniștii prezenți la “Târgul de vară” s-au numărat : Alin Călinescu, magicianul Ionuț Alexandru Marcu, Dj Jungle, Nicu Albu, Vali Vijelie, Marcko, Antract, Anna Lesko, Mariana Stan, Axinte, Nicu Paleru, Cristina Darha (Uni-k) și Pact by Leo Iorga și Adi Ordean.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu, a declarat că : "mă bucur că am reușit să organizăm acest eveniment cultural-artistic care s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, asta deoarece nu trebuie să uităm că vorbim despre un eveniment al tuturor feteștenilor.”   

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

Galerie foto "Targul de Vara 2013"

 
Comunicat - Floare de pe Baragan
Marţi, 18 Iunie 2013 21:33

   Săptămâna trecută s-a desfășurat cea de-a XVI –a ediție  a Festivalului Internațional de Folclor „Floare de pe Bărăgan”.
   Evenimentul de la Fetești a debutat joi, 13 iunie, la Casa municipală de Cultură, „Sala Lumina”, ora 1800, cu primirea oficială a Ansamblului Folcloric “Kole Nedelkovski” din Macedonia.
   Ansamblul Folcloric “Kole Nedelkovski” din oraşul Veles este o asociaţie cultural-artistică care funcţionează de peste 35 de ani. Acest ansamblu este unul dintre cele mai recunoscute din ţară. Grupul este format din peste 250 membri amatori de toate vârstele.
   Repertoriul său include folclor din toate zonele Macedoniei. Originalitatea şi autenticitatea folclorul regiunii Veles este păstrată, transmisă şi prezentată pe scenă prin spectacole, costume şi tradiţii.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu, le-a urat gazdelor din Macedonia un bun venit în localitatea noastră și a făcut schimb de suveniruri cu liderul ansamblului. Cei prezenti la festivitate s-au deplasat în parcul Stadion la scena amplasata pe aleea centrală unde ansamblul “ Kole Nedelkovski” a sustinut un spectacol.
   În deschiderea acestuia grupurile de dans ale Casei de Cultură Fetești “Steluțele”, “Primavera”, “Spiculețul” și solista Hornea Liliana au pregătit un moment special care a fost apreciat de public și de oaspeții din Macedonia.
   Atmosfera a fost extraordinară, publicul fiind încântat de dansurile tradiționale poloneze dar și de cele tradiționale românești.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETEȘTI
Gheorghe Catrinoiu

Galerie foto "Floare de pe Baragan 2013"

 
Comunicat - Arierate
Joi, 30 Mai 2013 20:33
   Direcția de Sănătate Publică și Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița au hotărât, în data de 07 ianuarie 2013 să reducă numărul de paturi cu 50 la Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” Fetești ceea ce a dus la acumularea de arierate care pun în pericol funcționarea unității medicale.
   Primăria municipiului Fetești face eforturi pentru a limita efectele datoriilor care se acumulează în fiecare zi la spitalul din localitate de aceea am fost nevoiți să accesăm un împrumut din vărsămintele  provenite din privatizare în valoare de 1342.752 lei, în baza OUG 3 din 2013 și să solicităm subvenții de la ministerul Sănătății în valoare de  215.000 lei pentru plata parțială a restanțelor.
   Banii au fost folosiți pentru plata arieratelor de peste 90 de zile și pentru plata medicamentelor, utilităților (apă, energie electrică, gaze) și servicii medicale în special întretinerea aparaturii.
   Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu a declarat că: ”acestă sumă pe care o avem la dispoziție acoperă doar o parte din datoriile pe care le are la momentul de față spitalul și este o soluție de moment. Rezolvarea problemei înseamnă asigurarea unei finanțări suficiente funcționării prin păstrarea numărului inițial de paturi prevăzut în structura de funcționare aprobată de Ministerul Sănătății.”
    
PRIMARUL MUNICIPIULUI FETEȘTI,
Gheorghe CATRINOIU
 
PROIECT DE HOTARARE privind aprobarea Strategiei de tarifare pentru serviciul public de apă şi canalizare în perioada 2014-2020
Sâmbătă, 25 Mai 2013 20:15
Anunt
Proiect de Hotarare
 
Comunicat - Reducere Paturi Spital 2013
Luni, 29 Aprilie 2013 10:48
D.S.P. și C.A.S. Ialomița vor să închidă Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” Fetești


   Direcția de Sănătate Publică și Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița au hotărât, în data de 07 ianuarie 2013 să reducă numărul de paturi cu 50 la Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” Fetești ceea ce va duce la oprirea activității.
   Acestă hotărâre a fost adoptată în sedința comisiei mixte C.A.S. – D.S.P. în data de 07 ianuarie 2013 privind stabilirea numărului de paturi contractabile pentru unitătile sanitare în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
   Cu toate că lucrurile au fost stabilite la începutul anului acestea au fost prezentate reprezentanților unității spitalicești prin procesul verbal nr. 6986 din  data de 23.04.2013 în cadrul ședinței de negociere cu reprezentanții legali ai C.A.S.
   Mai grav este faptul că deși reprezentanții comisiei au fost informați că spitalul funcționează intr-o locație nouă (1 iunie 2011), are dotări cu aparatură de înaltă performanță, are acoperite cu medici si cadre medicale toate secțiile aprobate prin structura de funcționare și deservește aproximativ 55000 de locuitori din Fetești și comunele limitrofe, aceștia nu au ținut cont de argumentele prezentate și au repartizat doar 85 de paturi pentru spitalizare continuă  - acuți față de 135 în anul 2012.
   De menționat este și faptul că în anul 2012 s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Municipal Fetești     18500 persoane (aproximativ 37% din totalul populației) din care 6700 au fost urgențe rezolvate la nivelul camerei de gardă, 7000 de cazuri au fost pe spitalizare continuă și 4.800 spitalizare de zi , ceea ce înseamnă o adresabilitate foarte mare , chiar dacă prin contractul cadru fusese impus un numar de 5.600 cazuri de spitalizare continuă și 3.000 cazuri spitalizare de zi.
   Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu a declarat că: ”prin reducerea numărului de paturi valoarea finanțării va fi la jumătate față de anul trecut ceea ce va duce implicit la sistarea activității spitalului. Aceasta hotărâre luată pripit de către reprezentanții C.A.S. si D.S.P. Ialomița va avea ca rezultat nu doar alungarea medicilor din localitate, somaj și sărăcie ci și blocarea activității medicale din municipiu.
   De asemenea, îi asigur pe locuitorii municipiului Fetești cât și pe cei din localitățile limitrofe că voi depune toate eforturile și voi face toate demersurile necesare pentru asigurarea unei finanțări suficiente funcționării spitalului prin păstrarea numărului inițial de paturi prevăzut în structura de funcționare aprobată de Ministerul Sănătății”, a mai declarat edilul localității.


PRIMARUL MUNICIPIULUI FETEȘTI,
Gheorghe CATRINOIU
 
Raport informare si consultare a publicului ICCO
Marţi, 16 Aprilie 2013 12:55
RAPORTUL INFORMĂRII SI CONSULTĂRII  PUBLICULUI
 pentru P.U.Z. "Construire / infiintare parc panouri fotovoltaice, Municipiul Feteşti, jud. Ialomiţa",
pentru amplasamentul situat in Tarlaua 162/1, parcela 52; sola 162/1, parcela 53/1; sola 162/1, parcela 53/2 ,
titular de proiect fiind S.C."ICCO SOLAR ENERGY" S.R.L.


    Având in vedere prevederile:
    Ordinului 2701/2010 pentru aprobarea metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajarea teritoriului si urbanism;
    Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare;
    Legii nr. 52/2002  din 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica locala;
    Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu toate modificarile si completarile ulterioare;
    H.C.L. nr. 76 din 30.06.2011 privind aprobarea Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea si/sau revizuirea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului modificata cu H.C.L. nr. 103 din 28.07.2011,

    Se aduc la cunostinta publica masurile si actiunile desfasurate in scopul indeplinirii prevederilor legale privind informarea si consultarea publicului cu privire la continutul P.U.Z. "Construire / infiintare parc panouri fotovoltaice, Municipiul Feteşti, jud. Ialomiţa", pentru amplasamentul situat in Tarlaua 162/1, parcela 52; sola 162/1, parcela 53/1; sola 162/1, parcela 53/2, titular de proiect fiind S.C."ICCO SOLAR ENERGY" S.R.L., dupa cum urmeaza:

- aducerea la cunostinta publica a emiterii Certificatului de urbanism nr. 43 din 13.03.2013 prin afisarea Listei certificatelor emise in luna martie, 2013 de Primaria Municipiului Fetesti la sediul institutiei si pe pagina proprie de internet, incepand cu data de 01.04.2013;
- expunerea de panouri informative montate de initiatorul PUZ-ului, in limitele zonei de studiu, in fata parcelei pentru care a fost initial planul urbanistic zonal, incepand cu data de 19.03.2013;
- publicarea in presa ("Observator 24", editiile din 15.03.2013 si 19.03.2013)  a Anunţului public de intenţie de obţinere a avizului de mediu in data de 15.03.2013, respectiv 19.03.2013;
- afisarea la sediul C.L. a Anuntului public de intenţie de obţinere a avizului de mediu;
- afisarea  la sediul C.L. a Anuntului initiatorului PUZ nr. 35 din 20.03.2013 inregistrat la Primaria Mun. Fetesti la nr. 3235 din 21.03.2013 privind initierea procesului de elaborare a primei versiuni a planului;
- afişarea Anunţului public nr. 3219 din 21.03.2013 privind organizarea dezbaterii publice asupra conţinutului PUZ "Construire / infiintare parc panouri fotovoltaice, Municipiul Feteşti, jud. Ialomiţa" in data de 15.04.2013, la sediul Primăriei Municipiului Feteşti şi publicarea acestuia pe site-ul instituţiei;
- afişarea la sediul C.L. a Anunţului public cu privire la intenţia de solicitare de Direcţia Apelor Buzău Ialomiţa a avizului de gospodărire a apelor pentru PUZ;
- publicarea in presa locală (publicatia "Observator 24", editia din 26.03.2013)  a Anunţului public specific procedurii de intenţie de obţinere a avizului de gospodărire a apelor: 26.03.2013;
- transmiterea de invitatii la dezbaterea publica părtilor interesate sau potenţial afectate de prevederile propuse prin planul urbanistic cu nr. 3572 din 27.03.2013, respectiv de notificari catre proprietarii parcelelor vecine: nr. 3997 din 08.04.2013;
- primirea de sesizări, observaţii legate de propunerile planului urbanistic zonal, in perioada 21.03. - 12.04.2013 şi comunicarea acestora către iniţiator;
- desfaşurarea dezbaterii publice asupra conţinutului PUZ "Construire / infiintare parc panouri fotovoltaice, Municipiul Feteşti, jud. Ialomiţa" in data de 15.04.2013, orele 1000, la sala de şedinte a Primăriei Municipiului Feteşti din str. Călăraşi, nr. 595, bl. CF3, sc. A, et. IV;
- publicarea la sediul primăriei şi pe pagina proprie de internet a Anunţului nr. 4323  din 16.04.2013 cu privire la rezultatele informării şi consultării publicului: 16.04.2013;
- elaborarea Raportului informarii si consultarii publicului si publicarea pe pagina proprie de internet a institutiei a acestui document: 16.04.2013.
Etapele urmatoare, a aprobarii si monitorizarii implementarii PUZ, se vor desfasura potrivit prevederilor  Regulamentului local de implicare a publicului in elaborarea si/sau revizuirea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului aprobat cu H.C.L. nr. 76 din 30.06.2011, modificata cu H.C.L. nr. 103 din     28.07.2011.       Arhitect şef,                            Consilier superior,                                    
    Ing. Dănuţ Văleanu                        Ing. Liliana Badea

 
Mai multe articole..
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Pagina 6 din 30
Romanian Bulgarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
PLAN LOCAL de APARARE IMPOTRIVA INUNDATIILOR pe PERIOADA 2014 - 2017 *** C.L.S.U. Fetesti

Date Caracteristice de Aparare a Obiectivelor Inundabile (PDF)

Plan de Situatie 1 (PDF)

Plan de Situatie 2 (PDF)
Facebook - Primaria Fetesti
Organizare si Functionare
Informare Publica
Legea 132/2010
Economie
Proiecte
Centru Media
Arhiva Stiri
Actualizat la: 25-11-2014.
by Xtin Computers